Esküvői dj vagy zenekar?

Az esküvő szervezésének egyik legfontosabb pontja a megfelelő zeneszolgáltató kiválasztása. Fontos, hogy minden esküvőre készülő pár megtalálja a számára szimpatikus Esküvő Dj-t vagy zenekart, akire szívesen bízhatja az rendezvény zenei részét.

 

 

A jelenlegi generáció nagy része Esküvő Dj-t választ, viszont az idősebb vendégek kezdetben előítéletekkel érkeznek az esküvőre annak tudatában, hogy nem élő zene lesz az esküvőn. Ez a bizonytalanság egészen addig tart, ameddig nem hallják meg azokat az örökzöld dalokat, amelyekre ők is jól tudják magukat érezni.

Általában ők  azok a vendégek akik annyira megkönnyebbülnek az ismert dalok hallatán, hogy a legnagyobb Party arcokká válnak és az esküvőt követően jó élményekkel távoznak.

 

 

A zene adja meg a buli hangulatát! Nyilván fontos szerepe van a helyszínnek és dekorációnak is, de valljuk be őszintén a hangulat amire az emberek évekkel később is emlékezni fognak.

A választás során a helyszín adottságait is figyelembe kell vennünk, hiszen egy zenekar esetében sokkal nagyobb hely szükséges, mint amire egy  Esküvő Dj – nek szüksége van. Ha a zenekar elfoglalja a táncparkett nagy részét akkor a vendégek feszélyezve fogják érezni magukat.

 

 

 

Első körben mindenképpen el kell döntenünk, hogy zenekart vagy Esküvő Dj-t  szeretnénk megbízni az esküvőnk zenei feladatok ellátására. Érdemes átgondolni a násznép összetételét és a leendő vendégek zenei ízlését is figyelembe kell vennünk. Amennyiben egy tradicionális, teljes mértékben hagyományos esküvőben gondolkozunk, egyértelműen zenekart kell választanunk. Egy Esküvő Dj tökéletesen helyt áll minden zenei stílusban, tehát ha továbbra is ragaszkodunk a hagyományos vonalhoz, de szeretnénk hogy modernebb zenék is megszóljanak a buli közben, akkor tökéletes választás lehet Esküvő Dj-t megbízni.

 

 

Egyre több esküvőn jelenik meg a két zeneszolgáltatási forma egyaránt. A zenekar és a Dj tökéletesen megfér egymás mellett és kiegészíti egymást. Éjfélig a zenekar biztosítja a talpalávalót, majd a menyasszonytáncot követően a Dj játszik. A zenekar által tartott szünetekben szintén tud zenét biztosítani az Esküvő Dj.

Egy jó Esküvő Dj -nek zeneileg minden stílusban otthon kell érezni magát, és alkalmazkodnia kell a vendégek igényeihez. Egy Esküvő Dj minden számot eredetiben és jó minőségben le tud játszani. Nem tart szünetet, folyamatosan tud zenét biztosítani akár a vacsora alatt is. Az esküvőt megelőzően egyeztet a párral a zenei igényekről, felkészülve érkezik a rendezvényre, szükség esetén tud rögtönözni. Polgári szertartás alatt  hangosítja a szertartásvezetőt és háttérzenét biztosít.

 

 

A legtöbb Dj egy “élmény csomagot” biztosít a pár részére, amely rengetek kiegészítő szolgáltatást tartalmazhat. Gondolok itt a profi fénytechnikára és a különböző látványelemekre, amelyek a hangulat fokozására tökéletesek lehetnek.

 

 

Természetesen egy Dj díjazása sokkal kedvezőbb mint egy több főből álló zenekaré, és adott esetben az ajánlat sokkal több szolgáltatást tartalmaz. Nem beszélve a járulékos költségekről (szállás, étel ital fogyasztás) amely egy több tagú zenekar esetében szintén emelheti a szolgáltatás költségét.

 

 

Sokkal gyorsabban tud váltani a stílusok között mint egy zenekar és sokkal több zenei stílusban tudja képviseltetni magát.