7+1 dolog ami meghatározza egy esküvői dj árát

Az esküvő szolgáltatások legsarkalatosabb pontja a díjazás. Ez a szolgáltatók részéről is egy érzékeny pont és igazából nem is szívesen beszélnek a témáról bővebben.  A árajánlatokat olvasva sok emberben felmerül a kérdés, hogy vajon mi is kerül ennyibe?

A következő cikkben szerettem volna betekintést nyújtani az árajánlatok mögé, és összegyűjtöttem 7+1 dolgot ami meghatározza egy Esküvő Dj díjazásait.

 

1. Tapasztalat, felkészültség!

Természetesen egy tapasztalt több éve az esküvőiparban tevékenykedő Esküvő Dj díjazása nem fog megegyezni egy kezdő, tapasztalattal nem rendelkező Dj árképzésével. A munkába fektetett energia és idő nagyban meghatározza az ár mértékét. A szolgáltatók maguk alakítják ki a saját díjazásukat, aszerint hogy milyen értéket képviselnek.


2. Főállás vagy mellékállás?

Nyilván meghatározó tényező, hogy az adott szolgáltató főállásban vagy mellékállásban végzi a tevékenységét. A mellékállásban dolgozó kollégák kedvezőbb árakon dolgoznak mint főállásban szolgálatot teljesítő kollégáik.

A szolgáltatás minőségében ez nem feltétlenül látszik meg, hiszen általánosságban nem jelenthetjük ki, hogy a főállású szolgáltatók minden esetben jobb szolgáltatást nyújtanának. 


3. Technikai háttér!

Az árképzés szempontjából meghatározó tényező a technikai háttér is. Egy professzionális hang és fénytechnikai szolgáltató díjazása magasabb. A kiegészítő szolgáltatások szintén emelik az árat. Ezen felszereléseknek nyilván van tárolási költsége és a folyamatos fejlesztések is kiadásokkal járnak, amelyeket a szolgáltatónak be kell építenie a díjazásába. Egy 40 fős esküvő és egy 300 fős esküvő díjazása sem lesz egyforma, hiszen a technikai feltételek sem ugyanazok a két létszám esetében.


5. Szállítás / Útiköltség!

A rendezvényekre valamilyen módon el is kell jutni, éppen ezért a szolgáltatónak rendelkezni kell egy megbízható gépjárművel, amellyel biztonságosan szállíthatja a technikát a rendezvényekre. Nyilván a gépjárműnek is van fenntartási költsége illetve az üzemanyagköltséggel is számolnunk kell az árajánlatkérést követően. Gyakran előfordul, hogy az adott szolgáltatónak akár a rendezvényt megelőzően több órát kell utaznia egy távoli helyszínre, ami természetesen szintén többlet költséget jelent egy árajánlat esetében.


5. Időpont !

Az időpont szintén befolyásolhatja a díjazást. Azok szezonális dátumok nyilvánvalóan magasabb árral vehetőek igénybe, míg például egy novemberi esküvő esetében kedvezőbb árakkal szembesülhetünk. A napok között is lehet eltérés, hiszen sok szolgáltató  kedvezőbb árat tüntet fel egy pénteki esküvő esetében, mint egy szokványos szombati foglalás esetén. Éppen ezért, ha szezonális pénteki esküvőben gondolkodunk, akkor a költségek is kedvezőbbek lehetnek.


6. Foglalkoztatottság!

Egy sok referenciával rendelkező Dj, aki minden hétvégén dolgozik nyilván válogathat a rendezvények között és a díjazásait is emelheti, amelyet egy kevésbé foglalkoztatott szolgáltató nem tehet meg. Éppen ezért az árképzés szempontjából fontos tényező, hogy az általunk kiválasztott Esküvő Dj mennyire elfoglalt a munkáját illetően.


7. Szimpátia!

 Nagyon sokszor előfordult már velem is, hogy olyan árajánlat kérést kaptam amely nagyon személyre szóló és részletese volt, és úgy éreztem, hogy ezen az esküvőn mindenképpen szeretnék részt venni. A pozitív árajánlatkérő üzenetet olvasva egy sokkal kedvezőbb árajánlatot küldtem a párnak.


7+1 Speciális igények, extrák!

Az árat szintén meghatározza a szolgáltatás összetétele. Ha vannak speciális igényeink a szolgáltatással kapcsolatosan, akkor számolnunk kell azzal, hogy az a számokban is mutatkozni fog.